Tapioca Logo
דף הבית אודותי ארועים עתידיים המלצות קישורים צור קשר
Tapioca

מרק בצל ודוחן


 


מרק בצל ודוחן


מרק המתאים מאוד לארוחת ערב. מחזק מערכת חיסונית, מטפל בריאות ובליחה אם קיימת, עוזר לטפל בשיעול. מתאים לכאלה שעברו שפעת, ברונכית, דלקת ריאות ורוצים להתחזק לאחר המחלה. וכמובן לאלה שמחפשים ארוחת ערב מושלמת.


בארצנו החמה ישנה סברה כי המרקים מתאימים רק לימי החורף הקרים אך הצצה לארצות המזרח הרחוק ( שחלקן הגדול עם אקלים חם ולח כל ימות השנה )  נגלה כי המרק מופיע מספר פעמים ביממה במהלך כל השנה הרעיון הוא שאם אני מזיע אני אמור להחזיר את הנוזלים והמרק הינו דרך נפלאה לעשות זאת. לא חייבים ואף לא מומלץ לאכול את המרק רותח.


חומרים:


6-7  בצלים.


כף קמח שיפון.


רבע כוס דוחן שטוף.


מלח אטלנטי.


מעט פלפל לבן.


 


אופן ההכנה:


1. קולפים א הבצלים, חוצים אותם ופורסים.


2.  מכניסים את הבצלים לסיר בינוני ומתחילים לאדות על אש בינונית.


3. כעבור כדקה מוסיפים מעט מלח אטלנטי - עוזר לשחרר מהבצל נוזלים שעוזרים בתהליך האידוי / קירמול. מידי פעם מערבבים את הבצלים ודואגים שלא ידבקו / יחרכו.


4. כשהבצלים מקבלים גוון זהוב מחלישים את האש ומוסיפים מעט שמן זית.


5. מוסיפים כף קמח שיפון ומערבבים היטב.


6. מוסיפים מים רותחים ומערבבים.


7. מוסיפים את הדוחן ומכסים את הסיר.


8. מבשלים על אש קטנה כ 45 דק'.


הערה - למרק הזה לא מוסיפים פרמזן!


בתיאבון!


 


 














האתר נבנה על ידי אינדיגו עיצוב ואתרים