Tapioca Logo
דף הבית אודותי ארועים עתידיים המלצות קישורים צור קשר
Tapioca

מהי תזונה מקרוביוטית?



שיטת טיפול המשלבת את העוצמה והידע של מספר תורות תזונה ולוקחת מכל אחת את היתרונות . כל זה יוצר לנו גישה הרמונית יותר ופחות נוקשה המאפשרת להתאים למטופל את התזונה ולא את המטופל לשיטה.


ההבנה המרכזית היא שאין מזון בריא / לא בריא באופן מוחלט אלא מתאים לא מתאים ( לעונה, פתולוגיה, גיל )


מקורה ברופא יפני בשם איסיזוקה שצפה בעמו משנה את התזונה המסורתית למערבית  ונופל למחלות מוזרות המאפיינות את המערב.


ממשיכו, ג'ורג' אוסווה, סבל ממחלה חשוכת מרפא מגיל 18, וריפא עצמו בעזרת התזונה המקרוביוטית.


הוא החל לכתוב עליה ולהפיץ אותה מחוץ לגבולות יפן, ובשנות ה-60' הגיע לאירופה ולארה"ב, שם התקבל בפתיחות וייסד מרכזים.


מקרוביוטיקה - מיוונית: "מאקרו" - גדול, "ביוטיק" – בנוגע לחיים. כלומר - "המחקר הגדול של החיים". 


המקרוביוטיקה מאחדת את שלוש שיטות הרפואה המזרחיות  לשיטה אחת, המטפלת במחלות ומתמקדת במניעתן, על בסיס הטקסטים של הרפואה ההודית, הסינית והיפנית.


התפיסה הבסיסית במקרוביוטיקה היא כי האדם הינו מה שהוא אוכל.















האתר נבנה על ידי אינדיגו עיצוב ואתרים