Tapioca Logo
דף הבית אודותי ארועים עתידיים המלצות קישורים צור קשר
Tapioca

תזונה מקרוביוטית - טיפים והמלצות

לחץ על שם הנושא לקבלת הפירוט



• כורכום - תבלין על!
• דוחן - סופר מזון
• לקראת שבועות: שוטי החלב
• מאכל – מה איך כמה למה
• טמפרטורה של המזון

על פי התזונה המקרוביוטית הטמפרטורה של המזון מאוד חשובה לאיזון ובריאות המטופל.

לפני מספר ימים גיליתי שגם הרמב"ם התייחס לנושא הזה.

הטמפרטורה מתחלקת למספר מדדים.

א.      האנרגיה של המזון – נענע מקררת גם אם היא מגיעה בכוס תה.

ב.      הטמפרטורה של המזון. – מרק רותח מול גלידה קרה.

ג.       האם המזון עבר בישול, עיבוד כלשהו.

כדי לשמור על האנרגיה שלנו וחום החיים ( הגדרה של הרמב"ם) אנו אמורים לאכול מזון שעבר עיבוד כמו הקפצה, בישול, החמצה שהאנרגיה שלו תואמת את העונה – מה שאמור לגדול בשדות ולא בחממות. לדוגמה עגבניות לא אמורות לגדול בחורף ואנו אמורים לשתות ולאכול מזון בערך בטמפרטורת החדר. כלומר לא רותח מידי ובטח שלא קר מהמקרר. כן גם בימי הקיץ רצוי לשתות מים  בטמפרטורה של החדר ולא קרים או חלילה במרקם של ברד... שתיית מים קרם נותנת לנו תחילה תחושה של קירור אך מאחר והגוף צריך להתמודד עם הקור הזה הוא "מפעיל" חימום וכך נוצר שאחרי תחושת הקירור נוצרת שוב תחושת חום וחוזר חלילה.







האתר נבנה על ידי אינדיגו עיצוב ואתרים